Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
PÉCS-GYÁRVÁROS

fejléckép

Zenével a gyárvárosi közösségért!
Pályázó neve "Szieberth Róbert" Iskolafejlesztési Alapítvány
Projekt címe Zenével a gyárvárosi közösségért!
Szerződés száma TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00782
Támogatás összege (Ft) 9 999 650 melynek támogatási mértéke 100%-os.
A projekt megvalósításának kezdete 2020.06.01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje 2022.11.30.

A pályázat célja, értékes életmódminták intenzív közvetítése zeneiskolai közösségeinken keresztül Pécs keleti városrészhátrányos helyzetű családjainak. Magas minőség, nemes időtöltés vidáman, a közösség erejének felhasználásával. Követendő és meggyőzően erős példaképek állítása az általános iskolásoknak és családjaiknak, mely mintát mutat. Munkánk során nap mint nap ezt gyakoroljuk, de olykor-olykor jó szolgálatot tenne egy-egy élményekkel teli ünnepnap, nagyrendezvény, ami megerősítené bennük a kitartását. Olyan napok, ünnepek, melyek összekovácsolják a közösségeket, olyan élményekhez juttatják a résztvevőket, melyeket csak együtt, a közösségben és csak zenével élhetnek meg.


Szirom Családi Nap

A pályázat első nagyrendezvényét a Szirom Családi Nap címmel 2020.10.01. valósítottuk meg, sokak nagy örömére.
Hagyományteremtő szándékkal a Zenei Világnap jelentőségteljesebb, hangsúlyosabb megünneplésére a zene világnapjához kapcsolódva szerveztük meg nagyrendezvényünk, melyről video is készült.
A Szirom est családi napon, színesíttettük olyan játékos zenei eseménnyel rendezvényeink sorát, mellyel sikerült felkelteni, megtartani a zenével foglalkozó gyerekek kedvét a zenélés iránt.

Célunk volt összefogni a zeneiskolás közösséget és a Pécsett lakosokat, közösségi élményt adó esemény szervezésével.

A rendezvényen 240 általános iskolás és a zene iránt érdeklődő felnőtt, zeneiskolások, szereplőként zenetanárok vettek részt.

Érdekes, izgalmas programjaink közül a hangszerkészítő verseny újrahasznosított anyagokból, az elkészített művekből hangszerkiállítás és verseny, valamint hangversenyek voltak a legnépszerűbbek.

A visszajelzések alapján sikeres volt a rendezvény.
Adventi Hangverseny

Második nagyrendezvényünk az Adventi Hangverseny 2021.12.16.-án került megrendezésre a Gyárvárosi Plébániatemplomban. A meghitt zenei közösségi eseménnyel színesítettük rendezvényeink sorát. A rendezvényt Marsalkó Péter örökítette meg, beszéljenek a hangulatképek.