Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
PÉCS-GYÁRVÁROS

fejléckép

Visszatekintés az évre


A tanév utolsó napjaiban a kirándulásokon kívül még arra is volt idejük a 3.b osztályos gyerekeknek, hogy megbeszéljék az elmúlt Boldogságórák emlékeit. Megnézték a képeket, felidézték a foglalkozások témáit, beszélgettek a kedves emlékekről. Később megrajzolták magukat is, amint épp boldogok. Megfogadták azt is, hogy a nyáron igyekszenek minél több örömet találni az életben, a körülöttük lévő világban. Az év befejezéseként a bizonyítványosztás után még a Jobb veled a világ című dalt is elénekelték a szülőknek.

3. b és Magdi néni
megjelent: 2017. 09. 10. | 13:24

Sport, mozgás


Májusban a sok-sok program mellett azért volt idejük arra is a 3.b osztályos gyerekeknek, hogy a Boldogságóra keretében megbeszéljék a sporttal, mozgással kapcsolatos élményeiket, gondolataikat is. Végül lerajzolták azt a helyet, ahol szerintük mindenki szívesen mozogna.

3. b és Magdi néni
megjelent: 2017. 09. 10. | 13:10

Énekelj a Földért!

megjelent: 2017. 05. 09. | 08:56

Megbocsátás


Április hónapban a megbocsátásról volt szó a boldogságóránkon. Megbeszéltük, hogy mennyire fontos a teljes megbocsátás. Az egyik KIP-es órán aztán elkészítettük a Megbocsájtás erdejét, rajzoltunk képregényt, érzelmeket kifejező arcokat, és eljátszottunk olyan szituációkat, amikor bocsánatot kellett kérnünk. Tanuljuk és amikor csak kell gyakoroljuk a megbocsájtást!

3. b és Magdi néni
megjelent: 2017. 05. 09. | 08:55

"Az apró örömök élvezete"

Márciusban "Az apró örömök élvezete" volt a téma a Boldogságóráinkon. Többször is beszélgettünk azokról az pici örömökről, melyek szebbé, boldogabbá teszik a mindennapjainkat. Végül az egyik KIP-es órán elkészültek az Apró örömök szigetei is.

A programhoz kapcsolódó bejegyzést a http://boldogsagora.hu/kip-es-boldogsagora/ oldalon is megtekinthetik.

A 3. b és Magdi néni


megjelent: 2017. 04. 04. | 13:31

Megküzdési stratégiák

A Boldogságórák keretében februárban a megküzdési stratégiákkal foglalkoztunk. Beszélgettünk arról, hogy miként tudjuk a problémáinkat megoldani, kik azok akiktől segítséget kérhetünk, s hogy gond esetén a terv készítése nagyban segítheti annak megoldását. Végül egy ilyen tervről képregényt is rajzoltunk.

A képregényeket a http://boldogsagora.hu/kuzdeni-jo/ oldalon megtekinthetik.

A 3. b és Magdi néni


megjelent: 2017. 03. 28. | 09:41

Csatlakozik a 4. b osztály

A 4. b osztályosok is csatlakoztak a Boldogságóra programhoz. Októbertől havonta egy osztályfőnöki órát ebben a szellemben tartunk.
Januárban, csoportban, közös célokat fogalmaztunk meg. Társaiknak ígéret kártyákat készítettek a gyerekek.

A 4.b osztály és Éva néni


megjelent: 2017. 02. 13. | 12:37

Új év - Új célok

Az új évet céljaink megfogalmazásával, erősségeink és segítségeink összeírásával kezdtük. A hónap folyamán többször is visszatértünk a témára, s e beszélgetéseink során kiderült, hogy miért ezeket választottuk célunknak, s végiggondoltuk, hogy mi akadályozhat, és mi segíthet bennünket ezek elérésében. A célokat már kitűztük, már csak tenni kell értük!

A 3. b és Magdi nénimegjelent: 2017. 02. 13. | 12:35

Jótevő harmadikosok

Decemberben a Mikulás, és iskolánk jótevő manói, a 3.b osztályos gyerekek, is sokat dolgoztak. A hónap során végzett önzetlen cselekedetek sok-sok örömet okoztak nekünk. Tetteink után szüleink, testvéreink, iskolatársaink köszönete, boldogsága, vidámmá tette napjainkat. S még nincs vége a hónapnak...

A 3. b tanulói és Magdi néni


megjelent: 2016. 12. 20. | 09:57

Mennyi ember vesz körül minket?

Novemberben, amikor mindenki kicsit befelé fordul, mi a körülöttünk lévő emberekre irányítottuk a figyelmünket. Beszélgettünk a velünk élő felnőttekről, gyerekekről, s arról is, hogy ki mennyire fontos nekünk, kiket szeretnénk majd magunk mellett látni 10-20 év múlva is. Aztán lerajzoltuk mindazokat, akikről szó esett, és egy nagy lapra elkészítettük a mi közös kapcsolati hálónkat...

a 3. b tanulói és Magdi néni


megjelent: 2016. 12. 20. | 09:52

Boldog Iskola lettünk

Iskolánk a Jobb Veled a Világ Alapítvány pályázatán elnyerte a 2016/17-es tanévre a Boldog Iskola címet. Az erről szóló oklevelet 2016. november 8-án, Budapesten vehette át Barics Margit tanárnő. A címet Szekeres Imre kollégánk emlékére viseljük.


megjelent: 2016. 12. 20. | 09:46

Októberi optimizmus

Ebben a hónapban optimistán álltunk a mindennapok kihívásai elé. Minden nehézség legyőzéséhez segítséget adott pozitív hozzáállásunk, így aztán nem volt nehéz megrajzolnunk optimista képregényeinket sem. Eddigi vidámságunkat csak fokozták a remek dalok, melyekre újra és újra táncra perdültünk.megjelent: 2016. 11. 11. | 11:55

Szeptember a hála hónapja

Mi, a pécsi Szieberth Róbert Általános Iskola 3.b osztályos tanulói, Magdi nénivel együtt, nagy izgalommal készültünk az első Boldogságóránkra. A hozzájáruló nyilatkozat aláírásakor azt is megtudtuk, hogy szüleink is örömmel fogadták a foglalkozásokat.
Már az előzetes beszélgetésekből kiderült, hogy érzéseink pontos megfogalmazása nem mindig egyszerű. A vidám hangulatú foglalkozás közben aztán elmondtuk, hogy kiknek és miért vagyunk hálásak, s megbeszéltük azt is, hogy néha a legtermészetesebb, legkisebb dolgokért is hálásnak kell, kellene lennünk. A Hála tablónkat az egyik faliújságunkra készítettük el, ami egy szép Hála fa lett. A őszi színekben pompázó papírlevelekre mindenki ráírhatta azt, amiért jelenleg a leghálásabb. A foglalkozás végén a szőnyegünkön ülve meghallgattuk a záró dalt, és gondolatban felidéztük életünk egy olyan boldog pillanatát, melyért a szüleinknek vagyunk hálásak.megjelent: 2016. 11. 11. | 11:55

Pályázat anyaga

Boldog Iskola Program - Pályázat anyaga (pdf)


megjelent: 2016. 11. 11. | 11:55